futóverseny ajánló

Futónaptár - futóversenyek

Kitörés a Budai Várból

2016. január 27. - futas

Kitörés Emléktúra Kitörés Emléktúra

A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet -és ezzel együtt egész Nyugat-Európát- a bolsevik vörös hadsereggel szemben. Miután 1944. karácsonyán a szovjet ostromgyűrű bezárult a vár körül, az “Európa Erőd” védői a harc nélküli lemészárlást jelentő kapituláció helyett -esküjükhöz híven- 1945. február 11-én a kitörést választották
Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak. web: http://kitorestura.hu/

Balázs Levente és Staicu Simona nyerte az első Zúzmara Félmaratont

Balázs Levente és Staicu Simona nyerte vasárnap az első alkalommal megrendezett Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált a Kincsem Park lóversenypályáján és a Hungexpo területén.

    A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a fő számban, a félmaratonon - hetekkel korábban feltöltve a létszámkeretet - 1650 fő nevezett, a rajt három és fél percen át tartott. A négy távon összesen 2454 futó indult.
    A különféle távok 7 kilométeres körökből álltak össze, az első rajtnál fél 10-kor a Hungexpo G csarnokában 20 fokkal volt melegebb, mint a csarnokon kívül, ahol mínusz 3 fokban folytatódott a verseny. Nemcsak az időjárás, hanem a talaj  is próbára tette az futókat, mivel hol a fagyos föld, a síkos fű, hol a beton, hol pedig a kavicsos-köves talaj nehezítette a dolgukat.
    Eredmények:

Tovább